DEPOLAMA

         
      Kuru kayısılar depoya konmadan önce elden geçirilerek kızarmış, bozuk şekilli olanlar ayrılmalıdır. kurutulmuş meyveler hemen pazarlanmadığından muhafaza edilmeleri zorunludur. Kuru kayısı depolarının temiz havadar olması, böceklerin girmeyeceği şekilde pencerelerinin izolasyonunun yapılması gerekir.
Kurutulan meyvelerin nem içerikleri farklı olduğundan, ürün depoya konmadan önce temiz bir yerde harman yapılarak nem alış verişleri sağlanır. Harman edilen ve depoya konulan kayısıların aynı çeşit olmasına dikkat edilmelidir.
Kuru kayısılar depoda 50 cm yüksekliğinde, dökme yığın halinde saklanmalıdır. Yığın yüksekliği 50-60 cm’yi geçmemelidir. Yığının üzeri bez ve naylonla örtülmelidir. Depolar hayvan barınakları ve koku yayıcı ortamlardan uzak olmalıdır. Kayısı ile beraber koku yayıcı maddeler (soğan, sarımsak, arpa, baharat vb.) aynı depoda bulundurulmamalıdır.

Farklı şekillerde işlenmiş kayısının görünümü
Şekil 31: Farklı şekillerde işlenmiş kayısının görünümü

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı